Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Steunpunten in zes steden en digitaal platform voor mentaal welzijn van studenten

Written by on 7 december 2020

Weyts wil de resultaten van die nulmeting gebruiken om een beleid te voeren rond mentaal welzijn bij studenten. Concreet gaat er onder andere 800.000 euro extra naar het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO). Dat zette zich tot nu voornamelijk in voor studenten met een handicap, nu zal het zich ook richten op mentaal welzijn. 

Het SIHO zal onder meer een digitaal platform ontwikkelen waar informatie te vinden zal zijn over mentale gezondheid. Het SIHO moet ook bruggen slaan tussen verschillende bestaande initiatieven en studentensteden. 

Daartoe komen er zes verbindingsofficieren in Leuven, Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Brugge en Kortrijk. Zij moeten het lokale aanbod rond mentaal welzijn verbeteren, verbreden en verder uitbreiden. In elke studentenstad komt er zo een “antenne” die studenten de weg kan wijzen naar de juiste hulp.