Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Trumps “vaccin-tsaar”: “Geen druk gevoeld, ik doe dit niet voor de president maar voor de bevolking”

Written by on 6 december 2020

Dat België door de aanwezigheid van Pfizer, Janssen Pharmaceutica en GSK een belangrijke producent van drie coronavaccins is, daar mag ons land trots op zijn, vindt Slaoui, omdat we hierdoor de rest van de wereld helpen.  

Dat die drie vaccins naar andere landen worden geëxporteerd, zoals de VS, vindt Slaoui logisch. “Het (financiële) risico, de investeringen, de drang om deze drie vaccins te maken, en daardoor ook de snelheid waarmee ze gemaakt worden, komen vanuit de VS. Daarom vind ik het maar eerlijk dat de VS prioriteit krijgt.”

De professor besloot dat de vaccinatie ergens moet beginnen, als we op termijn wereldwijd 8 miljard mensen gevaccineerd willen krijgen. Hij voegde eraan toe dat bedrijven die de vaccins produceren ze voor de hele wereld beschikbaar moeten maken en de bedrijven zullen dat bij zijn weten ook allemaal doen.

Bekijk hier het volledige gesprek met Moncef Slaoui in “De zevende dag”: