Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Sterven? Nooit van mijn leven

Written by on 6 december 2020

Hoe zou de wereld eruit zien zonder ongelukkig zijn? Als een soort pudding misschien? Hoe zou de wereld eruit zien zonder angst voor verlies (van het leven)? Als een fris, nieuw en dagelijks boeiend avontuur misschien?

In plaats van een dagelijkse terugtrekking, in vragen als: Wat als ik mijn mondmasker niet tijdig opzet? Wat als ik besmet raak? Wat als ik ziek word?

Wat als ik sterf?!? 

Onlangs hoorde ik een buurvrouw van 74 paniekerig fulmineren, toen ze een buur tegemoettrad in de tuin: ‘Wacht even, ik moet mijn mondmasker opzetten! Wacht! Wacht!’ Ik zei, al lachend: ‘Stel je voor dat je besmet raakt. Stel je voor dat je sterft.’

Waarop genoemde buurvrouw – ondertussen mét mondmasker – overtuigd antwoordde: ‘Nooit van m’n leven!’

Als dit niet getuigt van humor! Maar misschien was het niet als grap bedoeld? En getuigt het eerder van een onbewust leven?