Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Liveblog – Coronacijfers dalen traag maar gestaag, virologen kritisch voor Franstalige vraag naar versoepeling

Written by on 6 december 2020

De Verenigde Staten hebben voor de derde dag op rij op 24 uur tijd een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er op 1 dag bijna 230.000 Amerikanen geïnfecteerd met het virus. Vrijdag stond het aantal nog op dik 225.000, de dag daarvoor op 210.000.

Zo’n 2.527 mensen zijn in dezelfde periode gestorven aan de gevolgen van een besmetting. Een dag eerder werden er nog 2.506 sterfgevallen gemeld.

Gezondheidsfunctionarissen waarschuwden al eerder voor “een uitbraak bovenop een uitbraak” omdat vorig week miljoenen Amerikanen naar hun familie afreisden om Thanksgiving, een belangrijke feestdag in de VS, te vieren. Ze negeerden verzoeken van de autoriteiten om thuis te blijven.

In het land laait de epidemie de laatste tijd flink op. De afgelopen weken werd al meerdere malen de grens van de 200.000 dagelijkse coronabesmettingen overschreden, maar nog nooit was het aantal zo hoog. Ziekenhuisopnames nemen met name toe in de vier meest dichtbevolkte staten (Californië, Florida, New York en Texas), merkt het Covid Tracking Project op.

De Verenigde Staten telt sinds het begin van de uitbraak in totaal meer dan 14,6 miljoen besmettingen en 281.000 doden.