Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Antwerpse politie legt 9 lockdownfeestjes stil met in totaal 64 aanwezigen

Written by on 6 december 2020

“Mensen belden naar de politie omdat er op verschillende plaatsen geluidsoverlast was”, zegt Wouter Bruyns van de politie van Antwerpen. “We zijn op 9 plaatsen geweest. Op die verschillende plaatsen samen hebben we 64 mensen geïdentificeerd. Dat is heel wat.” 

Bruyns merkt op dat de meesten onder hen  heel goed wisten dat ze de maatregelen aan het overtreden waren. Dat blijkt uit het feit dat ze vaak vluchtten voor de politie. “Ze hadden zich verstopt, vaak op het dak, in de hoop dat de politie daar niet zou zoeken. Maar dat was natuurlijk buiten onze collega’s gerekend. Er is gezocht tot iedereen geïdentificeerd was.” 

De politie heeft op elk van de 9 feestjes een proces-verbaal opgesteld. Daarbij werd een aantal mensen bestuurlijk gearresteerd, omdat ze zich verzetten. Er werd ook iemand opgepakt omdat hij eerder al op verschillende lockdownfeestjes was betrapt. De aanwezigen riskeren een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete van 200 tot 4.000 euro.

Uit een rondvraag van VRT NWS bij verschillende grote politiezones blijkt dat er de afgelopen nacht elders relatief weinig inbreuken waren op de regels.