Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Woelige betoging tegen Franse veiligheidswet ontaardt in rellen in Parijs

Written by on 5 december 2020

Enkele dagen geleden kondigde de regeringsmeerderheid al aan dat ze het bijzonder omstreden artikel 24 van de veiligheidswet zou herzien, dat de verspreiding van opnames van politieagenten zou inperken. Maar de organisatoren van het protest willen dat de passage volledig geschrapt wordt. De wet bevat daarnaast nog andere omstreden maatregelen. Zo is het de bedoeling om videosurveillance door politie uit te breiden, bij bijvoorbeeld betogingen, ook met behulp van drones. Volgens de regering moet dat de politie helpen beschermen.

Hoe dan ook heerst er heel wat ongenoegen over de veiligheidswet. Vanmiddag kwam het tijdens de betoging tot ongegereldheden op de Avenue Gambetta. Relschoppers hebben verschillende auto’s in brand gestoken. Er zijn ook verschillende winkeletalages gesneuveld. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zijn al 22 relschoppers opgepakt. 

Lees verder onder de tweet: