Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Voormalig Frans president Giscard d’Estaing in intieme kring begraven

Written by on 5 december 2020

Slechts een dertigtal familieleden en mensen uit de nauwe kring rond de voormalige president waren bij de begrafenis aanwezig. Dat heeft te maken met de huidige coronamaatregelen in Frankrijk, maar ook met de wens van Giscard d’Estaing zelf, zo liet zijn zoon Henri gisteren weten. Kijklustigen hadden van de prefect van Loir-et-Cher het verzoek gekregen om van de plechtigheid weg te blijven. Vanaf zondag is de begraafplaats toegankelijk.

Woensdag 9 december houdt Frankrijk een dag van nationale rouw voor Giscard d’Estaing, die 2 december overleed aan de gevolgen van COVID-19. Hij was 94. In elk Frans gemeentehuis ligt een rouwregister, net als in het Musée d’Orsay in Parijs.