Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Onderzoeksbureau Graydon: “Als overheidssteun stopt, kunnen 50.000 bedrijven failliet gaan”

Written by on 5 december 2020

Het blijft een merkwaardige vaststelling: we beleven een gigantische economische crisis, maar er zijn 30 procent minder faillissementen dan normaal. Dat heeft alles te maken met de covidsteunmaatregelen van de overheid. 

Maar als die overheidssteun opdroogt, zo zegt Eric Van den Broele van onderzoeksbureau Graydon, “komt dat als een boomerang terug naar de ondernemingen. En dat moment komt.”

Graydon schetst een somber beeld: “Wij hebben vastgesteld dat zich 50.000 faillissementen kunnen voltrekken. Niet in een keer: het wordt een zich langzaam voltrekkende tsunami die zich over maanden en zelfs jaren kan uitspreiden.”