Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Moslimexecutieve boos na negatief advies Grote Moskee: “Hier zitten geen Marokkaanse spionnen”

Written by on 5 december 2020

De Staatsveiligheid heeft de Grote Moskee doorgelicht, omdat de beheerder nog een erkenning van de overheid moet krijgen. Op basis van het advies van de Staatsveiligheid besliste minister Van Quickenborne om die erkenningsprocedure voorlopig op te schorten.

Volgens Chahbi gaat het om politieke spelletjes: “Er is nooit een probleem geweest met de Moslimexecutieve onder de vorige minister van Justitie, Koen Geens (CD&V). Ook niet onder zijn voorgangster Annemie Turtelboom (Open VLD). Maar Vincent Van Quickenborne is een maand geleden aan de macht gekomen, en plots ontdekt de Staatsveiligheid dat er spionnen zitten.”