Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Minister Dedonder (PS) wil Belgische troepen volgend jaar terugtrekken uit Afghanistan

Written by on 5 december 2020

“We bereiden onze terugtrekking voor. Dat zal in de loop van 2021 gebeuren”. Met die woorden preciseert minister van Defensie Ludivine Dedonder haar plannen om de Belgische militairen terug te trekken uit Afghanistan. 

De minister had de terugtrekking al kort aangekondigd in haar beleidsbrief. Daarin ging het over een “graduele en voorwaardelijke” afbouw van de Belgische aanwezigheid, in het kader van de NAVO-missie “Resolute Support”. Maar nu schuift ze ook een concrete datum naar voren: de terugtrekking zal al volgend jaar gebeuren. 

De terugtrekking zal wel enige tijd duren, zegt de minister. “We kunnen niet zomaar vertrekken, er moeten afspraken worden gemaakt met onze bondgenoten”, in casu Duitsland. “Alleen al het materieel terughalen, zal drie maanden duren.”