Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Kappers voeren massaal actie tegen verplichte sluiting door haar oefenpop te knippen voor hun zaak

Written by on 5 december 2020

Daarnaast willen de Belgische kappers meer financiële steun om de crisis te kunnen overbruggen. Ook vragen ze de overheid om een oplossing te zoeken voor de oneerlijke concurrentie die momenteel heerst.

“Uit een enquête van 1.840 kappers, barbiers en haarwerkers blijkt dat 81 procent van hen al benaderd werd om klanten te kappen achter gesloten deuren. Ook verliezen de Belgische kappers heel wat klanten aan de buurlanden. Als we niet snel kunnen openen, zullen de mensen zich over de grens laten knippen”, aldus Jef Vermeulen, voorzitter van Coiffure.org.

Beroepsvereniging coiffure.org roept alle overheden op om steunmaatregelen te voorzien ten bedrage van 30 procent van de omzet van het kapsalon, in dezelfde periode vorig jaar. Verder vragen de kappers een btw-verlaging op diensten en de kwijtschelding van de RSZ van het vierde kwartaal, aangezien de kappers in totaal al een kwartaal moesten sluiten.