Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Eerste zaterdag na heropening winkels verloopt rustig, Nieuwstraat in Brussel wel deels afgesloten

Written by on 5 december 2020

Terwijl op de meeste plaatsen de grote drukte voorlopig uitblijft, is het in de Brusselse Nieuwstraat al sinds vanochtend druk. Rond 11 uur kleurde de druktebarometer op de website nieuwstraatbrussel.be al rood. Dat betekent dat het te druk is en er dus maatregelen moeten genomen worden. 

Dat gebeurde ook meteen: de politie van Brussel heeft een belangrijke toegang van de Nieuwstraat, die aan het Muntplein, moeten afsluiten omdat de vooropgestelde maximumcapaciteit bereikt was om het shoppen veilig te kunnen laten doorgaan.

“Het is hier druk, heel druk”, zei VRT NWS-verslaggever Stefaan Meerbergen om 13 uur in “Het Journaal”. Hij zag dat er veel volk was, maar tegelijk benadrukt hij op dat er zeker geen chaos is.”