Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


15 jaar geleden opmerkelijke “comeback” met “Hung up” : “In haar roze aerobicspakje wilde Madonna zich ongekuist tonen”

Written by on 5 december 2020

“Madonna’s solodans was geïnspireerd op de 3 films van John Travolta: “Saturday night fever”, “Grease” en “Perfect”. De opnames daarvan hebben een 3-tal uur geduurd. En dan te denken dat ze net daarvoor van een paard gevallen was. “Ik heb enorm veel pijn”, zei ze dan, rustte 2 minuten, om er vervolgens weer voor te gaan. Nee, Madonna weet waar haar prioriteiten liggen.”

“Zij en zij alleen besliste hoe haar dansen er uitzag. Dit keer wilde ze het eerder rauw en ongekuist, alsof je naar een documentaire zat te kijken. Waar ik me helemaal in kon vinden, want zo kon ik haar op een realistische manier tonen en niet zoals we haar kenden, compleet opgepoetst en gestyled.”

 “Hung up” werd uiteindelijk een van de grootste hits van Madonna, met een eindeloze lijst van nummer 1-posities wereldwijd. Ook in Vlaanderen werd eind 2005 3 weken lang de hoogste positie bereikt en hield het nummer het liefst 6 maanden in de hitparade vol. Op de MTV Video Music Awards van 2006 kaapte de video alvast 5 nominaties in de wacht: