Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


100 keer Roy Lichtenstein in BAM (Bergen): de meester van de Amerikaanse popart

Written by on 5 december 2020

Xavier Roland: “Vandaag zou het niet meer kunnen. Lichtenstein werkte heel nauw samen met drukkers om zijn werken te kopiëren. Ateliers waar dat kan, bestaan nu nog nauwelijks.” Veel werken zien er simpel uit, maar zijn dat allesbehalve. Voor een werk gebruikt Lichtenstein verschillende methodes om ze te maken, houtgravures bijvoorbeeld, samen met zeefdruk en schilderwerk. En materialen als plexi, brons, plastic, in allerlei combinaties. “Maanlandschap”, het werk hierboven, is een zeefdruk met Rowlux, een soort van geplastificeerd papier dat ook op verkeersborden gebruikt wordt, en een van zijn lievelingsmaterialen.