Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Thierry Baudet blijft leider van Forum voor Democratie, Europarlementsleden scheuren zich af

Written by on 4 december 2020

De Brusselse voorman Derk Jan Eppink had al aangekondigd dat die uitkomst voor hem en zijn collega’s de deur dicht zou doen. “Dan verklaren wij ons onafhankelijk”, zei Eppink.

Ze nemen Baudet niet alleen kwalijk dat die volgens hen te weinig deed om antisemitisme in de jongerenbeweging van de partij tegen te gaan, maar ook dat die FVD omsmeedde tot “een sektarische beweging” onder “een soort messias”.  Behalve Eppink zitten Rob Roos en Rob Rooken voor FVD in het Europees Parlement (EP).

Ze zeggen hun lidmaatschap van de partij op maar blijven in het EP om daar “het Europees verkiezingsprogramma van FVD bij de EP-verkiezingen van 2019 te blijven uitvoeren”. Het drietal blijft ook deel uitmaken van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), waarvan bijvoorbeeld ook de Nederlandse Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP) en de behoudende Poolse regeringspartij PiS deel uitmaken.