Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Stadsmuseum STAM in volledig nieuw Gents jasje

Written by on 4 december 2020

Maar niet alleen de openluchtfoto kreeg een upgrade, ook veel zalen ondergingen een serieuze facelift. Zo stap je in een van die zalen, met veel verbeelding, in een soort van teletijdmachine. “Hier vertellen we het verhaal van Gent van 1800 tot vandaag aan de hand van objecten. Bezoekers moeten geen vast traject te volgen, maar kunnen via de iPads zelf luisteren naar het verhaal van het object dat hen interesseert.” Zo vind je er onder meer een blauw zitje van het oude Jules Ottenstadion terug of staat er een opgezette vari, een meerkataap die ooit nog woonde in de dierentuin in het Zuidkwartier tijdens de negentiende eeuw. Wil je liever visueel zien hoe de stad fysiek veranderde, dan kan je heel wat schilderijen bewonderen. “Die vormen het speerpunt van ons collectiebeleid.”

(lees verder onder de foto)