Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Bart De Wever (N-VA): “Het lijkt mij een no-brainer dat je niet voor versoepelingen pleit met Kerstmis”

Written by on 4 december 2020

Er is ook een inhoudelijke reden voor de houding van de Antwerpse burgemeester. “Als burgemeester van een grote stad ben ik ook hoofd van een crisiscel en ben ik gedwongen om 2 keer per week naar die curve te kijken.” De Wever wijst erop dat de projectie van die curve “niet zo denderend” is. 

“Kerstmis betekent dat mensen zich gaan verplaatsen en dat je generaties en bubbels gaat mixen. Dat is drie keer fout. Mij zal u dus niet horen pleiten voor versoepelingen.” Naar eigen zeggen wil De Wever elke evidente en wetenschappelijk onderbouwde maatregel steunen. “Het lijkt mij een no-brainer dat je niet voor versoepelingen gaat pleiten met Kerstmis.”

Dat hij zich daarmee niet populair maakt, zegt de Antwerpse burgemeester ook wel te beseffen. “Ik krijg het in mijn eigen familie en schoonfamilie al eens te verduren, maar ik ga het niet doen.”