Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Website van Staatsveiligheid was 24 uur onbeveiligd omdat cruciaal certificaat niet tijdig was vernieuwd

Written by on 3 december 2020

Hoe kwam dat? De website van de Staatsveiligheid gebruikt HTTPS, dat is een beveiligingssysteem voor websites. Zo kunnen op de website gegevens veilig blijven, en kunnen derden jouw gegevens niet onderscheppen. Dergelijk systeem zorgt dus voor een beveiligde verbinding. Het garandeert tegelijk bezoekers dat ze de website kunnen vertrouwen.

De beveiliging hangt af van een digitaal certificaat dat de identiteit van de eigenaar van de website bewijst. Precies dat certificaat was sinds gisterenmiddag vervallen en niet langer actief. Dat zorgde voor de pijnlijke situatie dat alle internetbrowsers de website van de Belgische Staatsveiligheid als “onveilig” aanmerkten.