Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Waarom kunnen ze in het Verenigd Koninkrijk volgende week al beginnen vaccineren en moeten wij wachten tot 5 januari?

Written by on 3 december 2020

Het Europees Geneesmiddelenagentschap bekijkt nu de klinische data van de studies naar de vaccins, maar zal ook de productieprocessen onder de loep nemen. “Twee vaccins zitten momenteel in die Europese goedkeuringsprocedure. Voor Pfizer zal er ten laatste op 29 december een beslissing zijn, voor Moderna op 12 januari.”

“We hebben er alle belang bij dat de vaccinaties zo snel mogelijk gebeuren. Na de goedkeuring van het Geneesmiddelenagentschap zal de Commissie heel snel beslissen om het vaccin op de markt te plaatsen. We hebben altijd gezegd dat we snel willen gaan, maar nooit ten koste van de gezondheid, de veiligheid en de werkbaarheid van het vaccin.”