Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


Schoolstraat is volgens studie goed voor de luchtwegen van scholieren

Written by on 3 december 2020

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Partnerorganisatie Milieugezondheidszorg, een onderzoeksconsortium van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH), de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en het Vlaams Instituut Gezond Leven, dat gefinancierd en opgevolgd wordt door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De studie werd uitgevoerd tussen februari 2019 en april 2020. In totaal namen 6 scholen uit 5 schoolstraten deel aan de studie. De resultaten uit de twee scholen in dezelfde schoolstraat werden samengeteld. Door de coronamaatregelen konden de nametingen in twee schoolstraten niet volledig worden afgerond.

De mobiliteit werd gemeten door verkeerstellingen en bevragingen in drie scholen. De luchtkwaliteit werd gemeten met meettoestellen in drie scholen. Het geluid werd gemeten met decibelmeters bij twee scholen en door bevragingen in drie scholen. De gezondheid werd gemeten bij 235 leerlingen uit drie scholen met ademtesten en bloeddrukmetingen.