Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


OVERZICHT: Wanneer zal wie gevaccineerd worden tegen het coronavirus?

Written by on 3 december 2020

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zette in “Het Journaal” nog enkele belangrijke kanttekeningen bij de vaccinatiestrategie. 

Op een precieze timing voor de afwikkeling van de hele operatie wil de minister zich niet laten vastpinnen, omdat het een heel ingewikkelde operatie is waarbij de overheid sterk afhankelijkheid is van de leveranciers.  “Ik vrees dat we hier een heel jaar mee bezig zullen zijn”,  zei de minister met de nodige reserve. 

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) hoopt alvast dat voor de zomer 4 miljoen Belgen ingeënt kunnen worden. Hij vraagt ook om het onderwijspersoneel op de lijst van essentiële beroepen te plaatsen, zodat zij voorrang krijgen in de vaccinatiestrategie. Daarnaast noemt hij politie, brandweer en civiele bescherming.