Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Molly Gibson, geboren uit een embryo van 27 jaar oud

Written by on 3 december 2020

Zouden er in de toekomst nog “oudere” embryo’s geboren kunnen worden? “Zolang de embryo’s correct bewaard blijven, lijkt het ons dat ze onbeperkt goed kunnen blijven”, is de mening van Sommerfelt. “Door de geboorte van Molly weten we dat ze minstens 27,5 jaar kunnen overleven, mogelijk langer.”

Dokter Brian Levine, directeur bij de vruchtbaarheidskliniek CCRM in Manhattan, New York, zegt dat bevroren embryo’s in principe geen bekende “houdbaarheidsdatum” hebben. Maar het is volgens hem wel belangrijk om te weten dat embryo’s die in de jaren 80 en 90 ingevroren werden “mettertijd aan kwaliteit kunnen verliezen, omdat de invriestechnieken die toen gebruikt werden, mogelijk kwetsbaarheden blootlegt.”