Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Meer zelfdodingen in Japan in oktober dan coronadoden in heel 2020: hoe komt dat?

Written by on 3 december 2020

Is het dan druk in de preventiecentra voor zelfdoding, dan nog zoeken veel Japanners nooit hulp of laten ze merken dat ze problemen hebben. Ook dat is traditioneel: er rust een maatschappelijk taboe op het tonen van zwakte. Wanhoop blijft dus meestal verborgen, ook voor andere gezinsleden.  Het verlies van een baan, carrière en inkomen wordt dan ook als een schande ervaren. Dat was in de jaren na de financiële crisis van 2008 niet anders, toen waren het vooral veel ontslagen “salary men” daar niet mee konden leven. 

Hulpverleners vrezen dat met de donkere winter in het vooruitzicht de situatie niet snel zal verbeteren. Zij vragen dan ook een mentaliteitswijzing in Japan waardoor mensen niet langer bang zouden zijn om hulp te vragen als het nog kan.