Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Jill Peeters maakt met Canvas reeks over klimaat en biodiversiteit

Written by on 3 december 2020

Jill Peeters zegt daarover het volgende: “Ik vraag me voortdurend af hoe het komt dat we wéten wat er op ons afkomt, dat we zelfs de oplossingen kennen, en dat er toch ‘niets’ gebeurt. Net daarom wil ik zo graag dit programma maken met Canvas.”

Peeters kijkt ernaar uit om het bredere verhaal te vertellen: “Als je dagdagelijks bezig bent met het weer te voorspellen, gun je jezelf niet de tijd en ruimte voor de dingen die er echt toe doen. De verstoring van het klimaat en het verlies van onze biodiversiteit zijn zonder meer de grootste uitdagingen die wij, als mens, nu al recht in de ogen kijken.”

Bovendien zijn het de armere landen die het eerst en het zwaarst getroffen worden: “Vooral het onrecht dat hiermee gepaard gaat, raakt me. Toen ik stopte als weervrouw, hoorde ik dat veel mensen me gingen missen voor mijn zonnige weerberichten, maar misschien nog meer voor mijn klimaatwerk. Ik zie dat ook aan de mensen die mij blijven contacteren: beleidsmakers, ondernemers, jongeren… ze hebben nood aan een vertrouwenspersoon die hen een heldere uitleg kan geven over de onzekerheden waarmee ze worstelen, en de mogelijkheden die ze zien. Dit programma past perfect binnen dat verhaal dat ik wil vertellen.”