Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Iran: “We zijn bereid om gevangenen te ruilen, dat kan morgen of vandaag al”

Written by on 3 december 2020

Minister Zarif sprak op de virtuele conferentie over het bredere thema van de internationale relaties van Iran met het westen. Hij merkte op dat zijn land het zou waarderen als meer Europese landen de moord op de Iraanse nucleaire topwetenschapper Mohsen Fakhrizadeh, vorige week vrijdag in Teheran, zonder omwegen zouden veroordelen als een terreurdaad. Voor die actie gaat de verdenking uit naar de Israëlische geheime dienst. 

Ook met die uitspraak leek de minister te opperen dat Europa Iran kan tegemoet komen, ook al zijn de relaties met de Verenigde Staten momenteel zeer gespannen. De suggestie van een gevangenenruil gaat in dezelfde richting. Vorige week liet Iran nog de Australisch-Britse academica Kylie Moore-Gilbert vrij in ruil voor de vrijlating door Thailand van drie Iraanse gevangenen. 

Ook al noemde Zarif Djalali niet, de kans is erg groot dat zijn boodschap – tenminste gedeeltelijk –  aan Zweden en aan ons land was gericht.