Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Ethiopische troepen poseren in “bevrijde hoofdstad van Tigray”, maar situatie blijft er wel erg grimmig

Written by on 3 december 2020

Vorig weekend kondigde de Ethiopische premier en Nobelprijswinnaar voor de Vrede Abiy Ahmed aan dat zijn leger Mekelle , de hoofdstad van de noordelijke provincie Tigray, veroverd had. Er zijn nu inderdaad beelden van Ethiopische militairen in de stad, onder meer van soldaten die poseren voor een overwinningsmonument van hun vijand, het Volksbevrijdingsfront voor Tigray of TPLF, zoals blijkt uit deze tweet van Abdilahi Abdirahman, een journalist uit het naburige Somaliland, een afgescheurd deel van Somalië. De foto’s komen van het officiële persagentschap van Ethiopië dat dus onder controle van de regering staat.