Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Brussels Gewest klopt slimme kilometerheffing vanaf 2022 af, gevolgen voor pendelaars nog onduidelijk

Written by on 3 december 2020

Vanaf 2022 moet iedereen die Brussel binnenrijdt een kilometerheffing betalen. Het model is gebaseerd op het aantal gereden kilometers, het tijdstip van de verplaatsing – spitsuren, daluren en nacht – en het vermogen van het voertuig. 

De Brusselse stadstol – SmartMove genoemd – past binnen een hervorming van de Brusselse verkeersfiscaliteit. Zo zal de verkeersbelasting in Brussel worden afgeschaft, als compensatie voor de nieuwe heffing. Maar dat geldt dus niet voor Vlamingen en Walen. 

De Brusselse regering heeft het plan al goedgekeurd. Nu volgt een fase van overleg met alle belanghebbenden, waaronder de federale regering en de regeringen van het Waals en het Vlaams gewest. 

Later meer.