Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Brussel kaatst bal terug in verband met rekeningrijden: “Vlaanderen en Wallonië kunnen óók verkeersbelasting afschaffen”

Written by on 3 december 2020

“Alle opties liggen op tafel, maar mijn voorstel aan meneer Diependaele is: schaf die onrechtvaardige verkeersbelasting af en laat de Vlaming zelf bepalen hoeveel hij wil betalen voor zijn auto”, zegt Smet. “Laat ons samenwerken, de drie regeringen samen, voor een eerlijker verkeersbelastingsysteem.”

Diependaele zegt niet nee, maar blijft wantrouwig. “We hebben weken geleden al overleg gevraagd, toen de plannen zijn uitgelekt”, zegt hij. “Nu is dit overleg met het mes op de keel.”

“Dit is een voorstel”, aldus Sven Gatz. “Dit is niet te nemen of te laten.” Gatz wil naar eigen zeggen best praten over tarieven, maar ook over de verdeling van de inkomsten. Hij hoopt dat er uiteindelijk een gedragen gemeenschappelijk voorstel uit de bus komt. 

Beluister hieronder het gesprek met Sven Gatz in “De wereld vandaag”: