Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Verenigd Koninkrijk start volgende week als eerste land ter wereld met toedienen van vaccin van Pfizer en BioNTech

Written by on 2 december 2020

Uit de eerste resultaten bleek dat het vaccin van het Amerikaanse bedrijf Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech meer dan 90 procent doeltreffend is tegen COVID-19. Het vaccin moet bij een temperatuur van -70 graden Celcius bewaard worden, maar het kan wel enkele dagen bewaard worden op een temperatuur van 2 tot 8 graden.

Verwacht wordt dat het Pfizervaccin nu ook in andere landen zal worden goedgekeurd. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) maakte gisteren bekend dat Pfizer en BioNTech een aanvraag tot markttoelating hebben ingediend. Het agentschap gaat de vaccins nu beoordelen op onder meer veiligheid, kwaliteit en effectiviteit.

Als dat voorspoedig verloopt, verwacht het EMA uiterlijk op 29 december met een oordeel te komen over het vaccin. Als dat oordeel positief is, dan zal de Europese Commissie mogelijk nog voor de jaarwisseling een besluit kunnen nemen over de toelating van het vaccin tot de Europese markt.

Bekijk hieronder het gesprek met correspondente Lia van Bekhoven in “Het Journaal.”