Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Psychologe: “Jongeren moeten als een van de prioritaire groepen behandeld worden bij vaccinatiestrategie”

Written by on 2 december 2020

Eén ding is zeker, zegt Germeys: jongeren zijn mentaal extra hard geraakt door het inperken van onze contacten omdat zij getroffen zijn in één van hun basisbehoeften: dat van sociale interactie, van netwerken uitbouwen, de eerste liefde beleven enz. net omdat zij in een cruciale fase hun leven zitten. “De meningen zijn heel verdeeld: de ene vindt het een gepamperde generatie, de andere niet. Maar feit is dat het voor hen om een basisbehoefte ging.” 

Daarom moeten  die jongeren dus een voorname plaats in de rij krijgen wanneer de vaccins worden toegediend, argumenteert Germeys: “Zij moeten één van de prioritaire groepen worden, na de zorg, uiteraard.” 

Viroloog Marc Van Ranst zegt dat hij het pleidooi begrijpt, maar dat er nog andere prioritaire groepen zijn naast de ouderen en de zorg: mensen die op intensieve zorg kunnen belanden bijvoorbeeld. “Welke keuze we ook maken voor de vaccinatiestrategie, er zal altijd kritiek zijn. Laten we gewoon hopen dat het allemaal snel gaat na de eerste lading.” 

Bekijk het fragment uit “De afspraak” hier: