Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Na pensioen Martine Tanghe: moeten alle Vlaamse ambtenaren ook na hun 65ste kunnen blijven werken?

Written by on 2 december 2020

Somers vindt dat alle ambtenaren die na hun 65ste willen blijven werken, dat ook moeten kunnen doen. Voor contractuele ambtenaren kan dat probleemloos, bij statutairen ligt dat iets moeilijker.

“Het pensioen van statutairen gaat automatisch in op 65-jarige leeftijd,” verduidelijkt Somers. “Als een statutaire ambtenaar langer wil blijven werken, dan moet hij in het huidige systeem telkens een jaar uitstel vragen. Dat systeem willen we hervormen. Zoals het momenteel bestaat bij de contractuele ambtenaren, willen we één eenvoudig systeem voor álle ambtenaren van de Vlaamse overheid.

Ambtenaren zullen op hun 65ste op pensioen kunnen blijven gaan, verzekert Somers, “maar we draaien het principe om”. “Wie nog kan werken en wil werken, hoeft daar geen speciale toestemming voor te vragen. Werken moet niet afgeremd, maar gestimuleerd worden”, klinkt het.