Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Let op met handgel: “Komt het in je oog? Spoelen, spoelen, spoelen”

Written by on 2 december 2020

Voorzichtig zijn is de boodschap, maar je hoeft je zeker geen zorgen te maken. De kans dat je oog zwaar beschadigd raakt, is namelijk heel klein. Professor Claerhout: “Je merkt het meteen als er gel in je oog zit. Het zal hard prikken, je oog zal tranen en je zal voelen dat je iets moet ondernemen. Na het spoelen, of na een bezoek aan de spoed, zal je er normaal gezien niets aan overhouden.”

Het is pas wanneer het product langdurig in je oog blijft, dat het gevaarlijk wordt. “Ik denk dan bijvoorbeeld aan de volgende situatie: je ondergaat een schedeloperatie en wordt urenlang onder volledige verdoving gebracht. Als er dan per ongeluk een ontsmettingsproduct in je oog loopt, kan dat serieuze schade veroorzaken. Maar in dagdagelijkse situaties zijn blijvende letsels na een spat-incident enorm zeldzaam”, besluit Claerhout.