Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Klara wordt 20: luisteraars kiezen 5 dagen muziek en Sander De Keere maakt iedereen warm voor klassiek

Written by on 2 december 2020

Klassieke muziek is overal en is er voor iedereen, vinden ze bij Klara. Daarom trok Sander De Keere, die al langer video’s maakt voor het YouTube-kanaal van Klara, dit najaar -toen het nog mocht- ook naar middelbare scholen om jongeren in één lesuur te vertellen dat ze misschien meer met klassieke muziek hebben dan ze op het eerste gezicht zelf zouden denken.

In “Iedereen klassiek on tour”, waar nu ook een coronaveilige online versie van gemaakt is, wil hij iedereen (zowel jongeren als volwassenen) warm maken voor klassieke muziek. Hij legt uit hoe componisten de influencers van hun tijd waren en waarom je de strategieën van populaire artiesten, zoals Billie Eilish en Jason Derulo, kunt vergelijken met die van klassieke componisten.