Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


Hongaarse premier reageert op schandaal waarbij partijgenoot betrokken is: “Onverdedigbaar”

Written by on 2 december 2020

Afgelopen weekend nam Szájer al ontslag als Europees Parlementslid, toen nog zonder duidelijke reden op te geven. Nu stapt hij ook op bij Fidesz, waarvan hij een van de stichtende leden was.

“De daden van onze afgevaardigde József Szájer zijn onverenigbaar met de waarde van onze politieke familie”, reageert premier Viktor Orban, van wie Szájer gedurende meer dan 30 jaar een bondgenoot was. “We zullen zijn werk van de afgelopen 30 jaar niet verwerpen, maar zijn daden zijn onaanvaardbaar en onverdedigbaar”, reageert Orban aan de krant “Magyar Nemzet”.

Het schandaal rond de seksuele escapades van Szájer komt erg ongelegen voor premier Orban, die dezer dagen overhoop ligt met de Europese instellingen. Orban vindt het niet kunnen dat Europa aan extra financiële steun voor Hongarije voorwaarden verbindt op het vlak van mensenrechten. Orban wijst de Europese kritiek op onder meer zijn beleid ten aanzien van LGBT-rechten (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender, red.) af.