Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Antwerpen wil uitstoot van CO2 met minstens 50 procent beperken tegen 2030

Written by on 2 december 2020

Om eigenaar-verhuurders aan te sporen om zonnepanelen of warmtepompen te installeren, wil de stad een vorm van “derde partij financiering” invoeren.  Daarbij betaalt de eigenaar-verhuurder voor de installatie, maar wordt hij terugbetaald via de energiefactuur van de huurder.  Een deel dat de huurder voor zijn energieverbruik betaalt, komt zo terecht bij de eigenaar-verhuurder. Gezien slechts 4 op de 10 woningen in Antwerpen worden bewoond door de eigenaar zelf,  hecht de stad veel belang aan deze  maatregel. Ze gelooft dat het de enige manier is om het woningpatrimonium in de stad grondig te vernieuwen.