Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Je laat geen afval in de woestijn achter”: fotograaf zag 4 mannen mysterieuze monoliet in Utah neerhalen

Written by on 1 december 2020

Intussen gonst het van speculaties wie de monoliet heeft gemaakt en wanneer die precies in de woestijn van Utah is geplaatst. Aanvankelijk wezen sommigen in de richting van John McCracken, een kunstenaar uit Californië die een voorliefde voor sciencefiction had en in 2011 stierf. 

Kunsthandelaar David Zwirner die zijn nalatenschap beheert, zei eerst dat het om een authentiek werk van McCracken ging, maar trok die verklaring later in en zei dat hij geen idee had wie de monoliet had gemaakt. Almine Rech die McCracken in haar galeries in Parijs en Brussel vertegenwoordigt, ontkent eveneens dat het om een van zijn werken gaat.