Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Frankrijk en England gaan migratie over Kanaal strenger aanpakken

Written by on 29 november 2020

Heel precieze cijfers over het aantal vluchtelingen en migranten dat de gevaarlijke oversteek van het Kanaal wil maken zijn er niet. Van begin januari tot eind augustus waren het er naar schatting 6.200. De Franse autoriteiten hebben ook in september nog eens 1.300 mensen onderschept. Brits minister Patel heeft het voor dit jaar over “een exponentiële groei”. 

Dat heeft ondermeer te maken met het goede weer deze zomer, zei ze. Maar ze wijst vooral naar mensenhandelaars. Deze zomer is de prijs die de criminele organisaties aanrekenen voor de overtocht ook drastisch gedaald, zegt Patel nog. De overtocht op het drukbevaren Kanaal is ook erg gevaarlijk, dit jaar hebben al minstens zeven mensen het leven verloren. 

Lees verder onder de foto: