Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Ethiopië start offensief tegen hoofdstad van opstandige regio Tigray: “Stad wordt zwaar gebombardeerd”

Written by on 28 november 2020

De lokale regering, Tigray People’s Liberation Front, domineerde ooit ook de nationale coalitie van Ethiopië. Maar onder het huidige bewind van de Ethiopische premier Abiy Ahmed werden ze naar eigen zeggen buiten spel gezet. Ook premier Abiy heef elke vorm van dialoog met de TPLF in dit conflict afgewezen. Beide regeringen beschouwen elkaar als illegaal.

Het offensief van Ethiopië tegen de regio Tigray begon op 4 november, en belandde ondertussen in zijn “finale fase”. Dat kondigde premier Abiy Ahmed eerder aan.

Maar volgens experts zou het conflict nog enige tijd kunnen duren, omdat beide milities erg sterk zijn. Er zouden al duizenden mensen omgekomen zijn bij het conflict. Zo’n 43.000 Ethiopiërs zijn voor het geweld uit de regio gevlucht naar buurland Soedan.