Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Ketnet-wrapper Gloria doet oproep aan jongeren die ook worstelen met zichzelf: “Praat er a.u.b. over #ikbenbereikbaar”

Written by on 11 november 2020

Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V), ook te gast in “Vandaag”, toont heel veel begrip voor de situatie van de jongeren nu. Tegelijk benadrukt hij dat iedereen zo goed mogelijk de regels moet volgen, wat de meerderheid van de jongeren volgens de minister ook doen. Want als we dat doen, kunnen we over enkele weken, maanden nieuwe perspectieven krijgen.

Om tegemoet te komen de problemen van de jongeren, zet Dalle verder in op de versterking van de digitale kanalen, zoals WAT WAT, waar jongeren terecht kunnen met vragen en de jongerentelefoon van Awel, die gratis en anoniem bereikbaar is op het nummer 102.

Hij benadrukt ook de dingen die jongeren wel nog mogen. “Je mag naar buiten gaan, gaan lopen, fietsen, stappen”, met maximaal 3 vrienden. “Maak daar gebruik van en praat vooral met elkaar.”