Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Geheim executieoord op militair domein: toegang verboden en toch gedoogd

Written by on 11 november 2020

Hoewel het “Geheim Kerkhof” deel uitmaakt van het militair domein van Leopoldsburg ligt het op het grondgebied van de gemeente Hechtel-Eksel. Sinds enkele jaren zorgt de gemeente voor het onderhoud van de  verborgen plek. Vooral everzwijnen zijn een plaag. Het kerkhof is bereikbaar via een militaire betonbaan, een zijweg van de autobaan Hechtel-Leopoldsburg. Een verbodsbord verbiedt elke toegang. “En toch heeft het leger mij verzekerd dat niemand die het “Geheim Kerkhof” wil bezoeken een pv krijgt”, dat zegt Jan Dalemans, burgemeester van Hechtel-Eksel. “Enkel wanneer militaire oefeningen plaats hebben, is bezoek ongewenst’, weet Dalemans. “Het leger zal op dat moment extra waarschuwingen aanbrengen.”