Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Vlaanderen komt met nieuwe premie voor wie isoleert en tegelijk asbest verwijdert uit huis

Written by on 9 november 2020

Asbest is een stof die tot eind jaren ’90 vaak gebruikt werd in bouwmaterialen. Bekend zijn vooral de typische golfplaten of asbestgebonden dakleien, maar het werd ook in heel veel andere toepassingen gebruikt. Afvalstoffenmaatschappij OVAM schat dat er nog steeds zo’n 910.000 ton asbest zit in 2,7 miljoen particuliere woningen in Vlaanderen.

Asbest bestaat uit kleine vezels die als ze vrijkomen verschillende ziektes en kanker kunnen veroorzaken als ze ingeademd worden. Sinds 1998 is het daarom verboden om nog asbest produceren, te gebruiken of te hergebruiken.