Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Jours de gloire”: bekende acteurs en muzikanten brengen “essentiële teksten” over Frankrijk

Written by on 9 november 2020

Abd al Malik, Franse rapper met wortels in Congo, brengt het Franse volkslied La Marseillaise. “Er zijn er die de tekst gewelddadig vinden, maar we moeten ons er wel rond scharen. Als symbool. Ik vind symbolen heel belangrijk.” Abd al Malik heeft het over de republikeinse waarden. Wat zijn dat, eigenlijk? “Dat is niet enkel samen leven, maar ook samen doen. Voor mij gaat het over het vertellen van een inclusieve geschiedenis. Het is geen concept, het is een manier van zijn. Verantwoordelijk zijn en een voorbeeldfunctie vervullen. Burger ben je niet enkel op het moment dat je je stem uitbrengt.”