Current track

Title

Artist

Current show

80’s Drive

18:00 20:00

Current show

80’s Drive

18:00 20:00


Beurzen reageren euforisch op vaccinnieuws van Pfizer, en sfeer zat er al in na overwinning van Joe Biden

Written by on 9 november 2020

Maar de beurzen liggen daar niet van wakker. Integendeel, ze gaan ervan uit dat er de komende tijd een gulden middenweg zal bewandeld worden en daar kunnen ze goed mee leven. Want dat betekent dat de scherpe kantjes van het beleid van Biden, die voor het bedrijfsleven wat minder gunstig zijn, afgevijld zullen worden. “De belastingverlaging bijvoorbeeld die Trump heeft doorgevoerd, zal niet meteen teruggedraaid kunnen worden”, zegt Simonts. Biden wilde het tarief van de vennootschapsbelasting weer optrekken naar 28 procent, nadat Trump dat de voorbije jaren verlaagd had. “In die zin wordt de kleur van de beurs vooral bepaald door de kleur van de Senaat”, zegt Simonts. “Een rode Senaat zal omgekeerd evenredig zijn met de kleur van de beurs, omdat een Republikeinse meerderheid een temperende rol zal spelen. Er zullen bijvoorbeeld niet te veel extra regels komen voor bedrijven.”

“Aandelen uit de gezondheidszorg vieren dan weer dat er niet snel bijkomende druk zal komen vanuit een uitgebouwd ‘Obama care’”,  zegt Luc Aben,  hoofdeconoom bij vermogensbank Van Lanschot. “De strijd tegen de hoge prijzen van medicijnen zal minder hevig zijn met een Senaat die door de Republikeinen gedomineerd wordt.”