Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Autoriteiten Nagorno-Karabach bevestigen verlies strategische stad: “Shushi/Shusha buiten onze controle”

Written by on 9 november 2020

Vandaag heeft zich trouwens een incident voorgedaan met een Russische helikopter boven Armeens grondgebied. Het toestel werd per ongeluk neergehaald door het Azerbeidzjaanse leger. Twee inzittenden kwamen om het leven, één raakte gewond.

Het Russische ministerie van Defensie benadrukt dat de helikopter zich buiten het conflictgebied bevond. Hij zou een militair konvooi hebben begeleid, maar details over dat konvooi zijn niet gegeven. 

Azerbeidzjan heeft verontschuldigingen aangeboden en is bereid om compensaties te betalen. Rusland heeft een militaire basis in Armenië en ook een militair bondgenootschap dat in werking treedt wanneer het Armeense grondgebied zou worden aangevallen.