Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Amerikaanse president Trump ontslaat minister van Defensie Mark Esper

Written by on 9 november 2020

Trump dreigde ermee de onrust desnoods met militair geweld de kop in te drukken. Hij activeerde de Insurrection Act uit 1807, die de Amerikaanse president toelaat om in bepaalde omstandigheden het leger in eigen land in te zetten. Esper sprak zich daartegen uit, en noemde de maatregel “een laatste redmiddel, dat slechts in de meest urgente en ergste situatie mag worden gebruikt”.

Dat de baas van het Pentagon zich publiekelijk distantieert van de opperbevelhebber van het leger, de Amerikaanse president, is hoogst ongewoon. Amerikaanse media berichtten toen al, op basis van bronnen uit Trumps omgeving, dat een ontslag in de lucht leek te hangen.