Current track

Title

Artist

Current show

On-Air

20:00 22:00

Current show

On-Air

20:00 22:00


Verbod op publieke kerkdiensten: een mens leeft van meer dan brood alleen

Written by on 8 november 2020

Wat ze het aller ergste vond en haar gekraakt zou hebben indien de lockdown nog een maand langer had geduurd, was het feit dat ze patiënten alleen moest laten sterven. Het feit dat er geen contact mocht zijn tussen een stervende en diens meest dierbare naaste zou haar in een burn-out gedreven hebben, terwijl nu enkele bezoeken aan de psycholoog volstonden. Maar die bezoeken had ze wel degelijk nodig om niet te crashen. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me goed hoe ik enkel moet preken over de barmhartige Samaritaan, terwijl zij hem elke dag probeert te verpersoonlijken op haar werk. Ik word er heel klein van.

De eerste lockdown confronteerde ons ook met begrafenissen die helemaal geen begrafenissen waren. Als er iets gebeurt op een begrafenis is het aanraken, maar er viel niks aan te raken op begrafenissen waarbij slechts vier mensen aanwezig mochten zijn. Velen moesten moederziel alleen sterven en daarna moesten de nabestaanden moederziel alleen rouwen.