Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Premier Alexander De Croo (Open VLD): “Uitkijken naar een president die rust uitstraalt en geen ophitsende taal gebruikt”

Written by on 8 november 2020

“Maar,” zo merkt De Croo op, “los van wie er nu heeft gewonnen, moeten wij als Europeanen beter ons huiswerk maken. Wij moeten ervoor zorgen dat we geopolitiek veel meer een factor zijn en niet steeds ons karretje bij de VS aanhangen.” 

“Europa is wereldwijd het grootste handelsblok, de grootste investeerder tegen klimaatopwarming en in ontwikkelingssamenwerking. Maar geopolitiek stellen we weinig voor.” 

Dus wil De Croo dat Europa op dat vlak een flinke tand bijschakelt. “En als we een tandem kunnen vormen met de VS, kunnen we heel veel bereiken in de wereld. Dat gaat natuurlijk veel gemakkelijker met een partner die dezelfde ideeën deelt als ons.”