Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Azerbeidzjan verovert strategische stad in Nagorno-Karabach, Armenië ontkent en zegt dat gevechten nog doorgaan

Written by on 8 november 2020

Na de laatste opflakkering in 2016 is sinds eind september het geweld in Nagorno-Karabach weer dramatisch toegenomen. Er zijn al zeker 1.000 slachtoffers gevallen, volgens sommige bronnen zelfs duizenden. Er zijn ook burgerslachtoffers gevallen, als is dat een bericht dat Azerbeidzjan ‘desinformatie’ noemt.

Azerbeidzjan heeft nu militair de beste papieren en rukt op richting Armenië. Verschillende wereldleiders hebben al opgeroepen om de gevechten te stoppen en ook de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties riep op tot een staakt-het-vuren. Dat werd onder bemiddeling van Rusland ook gesloten, maar hield geen stand. Beide partijen wijzen elkaar met de vinger voor het aanhoudende bloedvergieten.