Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Uitvaart met erehaag van 80 (achter)kleinkinderen voor man van 97 in Rekkem: “Door corona kunnen ze niet binnen”

Written by on 6 november 2020

Een uitvaart in coronatijden: dat betekent 15 mensen die de plechtigheid binnen mogen volgen. Niet zo gemakkelijk als je een grote familie hebt, zoals André Loosveldt uit Rekkem. Hij had, samen met zijn vrouw Geneviève, 10 kinderen. Dat resulteerde intussen in 80 klein- en achterkleinkinderen. “Zij mogen door de coronacrisis niet binnen in de kerk”, zegt dochter Chris. “We proberen dat op een creatieve manier op te lossen. De klein- en achterkleinkinderen zullen zaterdag daarom een erehaag vormen van de kerk tot aan de begraafplaats. Ze gaan allemaal een mondmasker dragen en gaan 2 meter uit elkaar staan. Zo verloopt alles coronaproof.”