Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Twitterprofiel van Steve Bannon offline gehaald na bedreiging immunoloog Fauci: “Zou zijn kop op een spies zetten”

Written by on 6 november 2020

“Ik wil eigenlijk een stap verder gaan”, vervolgde hij. “Ik zou de koppen op spiesen zetten en ze aan de twee hoeken van het Witte Huis plaatsen, als waarschuwing voor federale bureaucraten.”

Het Twitterprofiel van Bannon @warroompandemic is vrijdagmorgen niet langer zichtbaar op Twitter. Er staat een melding bij dat het account is opgeschort, omdat het in strijd is met de regels van het microblogplatform. YouTube verwijderde de video en maakte ook bekend dat het Bannons account voor “minstens een week” schorst.

“We hebben deze video verwijderd wegens schending van ons beleid tegen het aanzetten tot geweld”, aldus YouTube-woordvoerder Alex Joseph. “We zullen waakzaam blijven en ons beleid handhaven in de periode na de verkiezingen.” Twitter heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De rechts-radicale activist Bannon wordt gezien als een van de architecten van de verkiezingsoverwinning van Trump in 2016. Hij kreeg daarna een belangrijke adviseurspost in het Witte Huis, waar hij in 2017 weer vertrok.